Pages

Subscribe:

About

Gs Blogcu

Labels

13 Ocak 2013 Pazar

Manchester UTD- Liverpool

     Haftanın Arsenal-Manchester City ile birlikte en merak edilen maçlarından biri Liverpool ile Manchester United arasında oynandı. Manchester açısından haftaya Tottenham ile oynayacak olmaları City'nin ise bu hafta Arsenal deplasmanına çıkacak olmasından dolayı zirvedeki puan farkını korumak hatta arttırmak için önemliydi. Liverpool içinse Wisdom, Suso gibi gençlerin kendini göstermeye başlaması, Sturridge transferi ve Borini'nin dönmesiyle rahatlayan Suarez ve ilerisi adına umutlanan Merseysidelıları düşününce bu maçın önemi   anlaşılıyordu.

     Maçı aslında ikiye ayırmak gerekiyor. 2-0'a kadar olan süreç ve hemen ardından gelen L'pool golünden sonraki süreç. İlk kısımda maça birbirlerini tartarak başladı ekipler, Liverpool bir iki atakta daha etkili görünse de ManU ağırlığını hemen ortaya koydu, Welbeck tek başına olmasına rağmen topu kaybetmedi ve hemen arkasından Liverpool'u sahasına hapseden ManU RvP ile golü buldu. Sonraki süreçte L'pool'a yakışmayan ama maalesef yavaş yavaş alıştığımız bir L'pool performansı görmeye başladık. Liverpool tek bir kanat akını dahi yapamıyor. Varsa yoksa Gerrard ve Suarez'in oratadan taşıdığı toplarla gol arıyor. O oyuncuların da ManUlular tarafından iyi markaj edilmesiyle Liverpool'dan tek bir atak dahi göremedik. Hep söylediğim gibi ne Adnan Sezgin Galatasaray'a ne de Becali kardeşler herhangi bir takıma Comolli'nin Liverpool'a yaptığını yapmadı. Sahada cismi olan ama ismi olmayan bir Downing izledik her zaman ki gibi. Rodgers Downing, Henderson gibi isimlerin kendisiyle birlikte gelişme kaydettiğini söylüyor. Haksız da sayılmaz fakat ManU maçındaki gibi sahada gözükmedikleri maçlar artık taraftarı çileden çıkartıyor.

     Aslında maçın oyun olarak dönüşünü haber veren Sturridge'ın oyuna girmesi oldu. Birçok Türk EPL takipçisinin aksine Sturridge'dan umutlu olduğumu söylemiştim. Rodgers Sturridge'ı ileri uçta düşünüyor, Suarez'i ise onunla birlikte ama daha kanata yakın. Hatta Borini Sturridge'ı bile ileri ikili olarak kullanabileceğini gösterdi. Bu durum bence Suarez'in de performansını arttıracaktır.

     L'pool'un kanatlarda büyük problemi olduğunu ve hiç kanat akını yapamadığını söylemiştik, nitekim golde Gerrard'ın muhteşem şutuyla dönen topta geldi. Burada Gerrard'ın şutuna bir parantez açmak gerek top kaleyi tam karşıdan gören bir noktadayken biraz daha sağa taşıması ve sol direğe doğru vurması, ona hayran olmamızın nedeni işte bu oyun zekası. Sonrasında dönen topu Sturridge tamamlıyor ve benim tahminim olan 5-10 gol arası performans için ligde ilk adımını atıyor.

     Görünen o ki liverpool bu şekilde bu yılı tamamlayacak, bu tip maçları hala kazanabilirler Wisdom'un pozisyonunda Wisdom golü yapabilecek vuruşu sergilese herşey daha farklı olabilirdi. Hedef Şampiyonlar Ligine gidebilmek ve bu amaca ulaşılabilir. Fakat önümüzde ki yaz dönemi Liverpool için hayati. Downing ne pahasına olursa olsun gönderilmeli. Takıma alınacak daha iyi kanat oyuncuları Liverpool'da çok şey değiştirebilir. Herşey orta sahada bitiyor. Wisdom, Suso, Sterling, Strurridge... bunlar gelecek adına umut veren oyuncular. Fakat henüz Suso, Wisdom direkt mevkilerini alacak durumda da değiller. Ve bir parantez de Reina için açalım. Tam bir saatli bomba neyi yeyip neyi harika birşekilde kurtaracağını anlayamıyorsunuz. Önümüzde ki yaz transfer döneminde Liverpool'un Muslera'yı, Galatasaray'ın Onur'u aldığı bir senaryo beni ziyadesiyle mutlu ederdi :))

0 yorum:

Yorum Gönder