Pages

Subscribe:

About

Gs Blogcu

Labels

13 Ocak 2013 Pazar

Galiptir Bu Yolda Mağlup

     Bir insan aynı anda aynı duruma hem üzülüp hem sevinebilir mi ? Türkiye gibi bir yerde 1461 Trabzon gibi takımların varlığını görmek insana aynı anda hem bir sevinç hem de bir hüzün yaşatıyor. Sizi sevindiriyorlar çünkü çok kısıtlı bir bütçeye rağmen amacınız yalnızca bir takıma kaynak olmak iken inançla sahaya çıkan ve güzel oyunu bizlere sergileyen oyuncuların varlığını bilmek güzel.Hüzünlü olan taraf ise o takımın Türkiye liglerinde var olması. Türkiye gibi yalnızca ama yalnızca paranın hüküm sürdüğü, oyunun ve taraftarın hiç önemsenmediği bir ülkede bu çocukların yaptıkları boşa kürek çekmek deyiminin tanımı niteliğinde.

     Bu gece Fenerbahçe ile oynanan maçın ancak ikinci yarısını izleyebildim. Ancak onlar hakkında konuşulması gereken futbollarından ziyade inançları. Öncelikle futbollarına değinecek olursak kaleci Fatih Öztürk'ün performansı gayet iyiydi. Sanırım kalecili yetiştirme konusunda genel olarak bir başarımız söz konusu. Özellikle 1461 Trabzon'un en dikkat çeken özelliği defansın arkasına atılan toplarda ki başarıları. Sercan'ın ara pasları, Ofoeu'nun kanat bindirmeleri Fenerbahçedense 1461'i izlemeyi daha keyifli hale getiriyor.

     Değinilmesi gereken bir diğer nokta ise takımın inancı. 1461'li oyuncuların bu maçlara galibiyete inanarak çıktıklarını oyunlarına bakınca açıkça görebiliyorsunuz. İşin daha ilginç tarafı bunu söylemekten de hiç çekinmiyorlar. Bir şeyi yapacağınıza inanıyor olsanız bile onu etrafınıza söylemeyerek başarısızlık ihtimalinizi göz önünde bulundurabilirsiniz. Fakat bunun aksine eğer açıkça ''bunu başaracağımıza inanıyoruz'' diyorsanız, o zaman siz aslında bu işin yarısını halletmişsiniz demektir. İşte 1461'in oyuncuları maçlara böyle çıkıyorlar. Galatasaray'ı 1-0 la geçtikleri maçtan önce Göksu twitter'da ''Yeneceğimize inanıyoruz'' demişti ve öyle de oldu.

     Mağlubiyeti hiç mi hiç haketmediler. Mağlup oldular ama olsun. Galiptir bu yolda mağlup.

     Maçta ortam da gergindi aslında buna da bir nebze değinmek gerek. Tribünden sahaya sürekli birşeylerin atılmasını zaten ruh sağlığı yerinde olan hiçkimse onaylamaz. Fakat maçın yorumcusu gibi durup durup ''Bunlar şık görüntüler değil'' demek de hariçten gazel okumaktır. Meclisden yasalar çıkartılırken, lig statüleri değiştirilirken bunların olacağını herkes biliyordu. Asıl şık olmayan kirli oyunlarda o günlerde dönüyordu. Siz yaşanan o günlere rağmen hala temiz tribünler istiyoruz diyorsanız kusura bakmayın ama s*ktirin gidin. İşte bu yüzden 1461 Trabzon gibi takımları Türkiye'de görmek hüzün veriyor. Böyle bir ortamda bile golü attıktan sonra tribünlere sus işareti yapan arma öpmeye kalkan ''Genç'' Semih  gibilerin olduğu yerde Göksu gibi, Sercan gibi, Fatih gibi oyuncuları görmek hüzün veriyor.

     Türkiye'de sistem böyle işliyor, düzeleceğe de benzemiyor. Her defasında siz taraftar olarak takip etmiyorum ulan da deseniz yine de kendinizi ayıramıyorsunuz. Zira onlarda bunu bildiklerinden bundan güç alıyorlar. Futbola grev yapamıyoruz. Son olarak şunu söylemek gerekir ki 1461 kesinlikle Süper Ligde oynamayı hakediyor. Umarım onları seneye ligde görürüz. Trabzonla olan bağları sıkıntı yaratacaktır. Aynı durum daha önce Gençlerbirliği Oftaş için de yaşanmış hatta Çorumspor Oftaş'ı satın almak istemişti. O sıralar bunu bende çok istemiştim çünkü çok fazla Ankara takımı vardı ve Çorum'un futbol kültürüne güveniyordum. Fakat 1461'in şehri Trabzon, en az Trabzonspor kadar Trabzonlu olmuş durumdalar. Umarım Trabzon içerisinde bir başka takım olarak lige gelir ve bizlere bir Trabzon derbisi sunarlar.

0 yorum:

Yorum Gönder