Pages

Subscribe:

About

Gs Blogcu

Labels

20 Ocak 2013 Pazar

Sneijder Bilmecesi

     Aslında çok bilmecelik bir durum değil Sneijder transferi. Inter ile anlaşılıp, borsa bildirimi yapıldığında ben dahilbirçok Galatasaraylı Sneijder transferinin artık olacağına inanmıştık. Çünkü daha önce yaşanan Shaqiri, Reyes, Forlan fiyaskolarından sonra yönetimin bir kez daha böyle bir hata yapmayacağını düşünüyorduk. Çünkü hala yönetimin profesyonelliğine inanıyorduk. Yönetimin KAP bildirimleri zorunludur, bunu yapmamız transferi oldu demek değildir açıklaması anlamsız. Çünkü KAP bildirimleri kağıt üzerinde öyle de olsa önemli bir haberdir. Fenerbahçe Belhanda için KAP bildirimi yapmıyor, yani hiç görüşülmüyor mu ? Ayrıca %95 oldu gibi açıklamalarda cabası.

   
      Anlaşıldığı kadarıyla Inter Sneijder'i bir an önce elinden çıkarmak istiyor. En iyi teklifi de Galatasaray sundu ve hatta 15 Ocak'a kadar başka takıma satılmayacak gibi bir madde koyacak kadar hevesliydi göndermeye. Galatasaray'da Sneijder için çok iyi bir teklif yaptı. Fakat Sneijder'in Galatasaray'a gelmeye hiç mi hiç gönlü yok. Önce 15 Ocak tarihini bekledi olmadı. İngiltere hayali için diretti olmadı. Son çare bugün Inter'de kalmak için diretti, Moratti kapıları kapattı.

     Menajeri Liverpool şehrinden ayrılmıyor Sneijder'in. Fakat Liverpool'dan istedikleri teklifi alamıyorlar. Liverpool'un da transfere sıcak baktığını söyleyebiliriz aslında. Gerrard'da bugün ''Gelmesine çok memnun olurum.'' dedi. Fakat Liverpool Sneijder için Galatasaray kadar bonkör davranmıyor. Başka hiçbir takım davranmıyor ve işi yılan hikayesine çeviren de bu durum.

     Sonun ne olacağı hala belli değil, Sneijder daha küçük bir ücretle İngiltere'ye gidebilir parayı ön plana çıkarıp Galatasaray'a da gelebilir. Fakat Galatasaray'a geldiğinde ilk andaki taraftar sevgisini alamayacağı kesin. Yine de halledilemeyecek bir sorun değil bu. Asıl sorun şu ki; Galatasaray'ın alternatifi kim ? Diğer bölgelere alınması gereken oyuncular düşünülüyor mu ? Şu an görünen o ki ne Sneijder'in alternatifi var ne de diğer bölgeler için isimler. Sneijder transferi için bu kadar uğraşılma nedeni de bu aslında. Eğer gelirse bir nebze diğer bölge transferlerindeki başarısızlığı unutturmak. Ama eğer onuda beceremezlerse işler o zaman sarpa sarar. Gökhan Süzen'e burun kıvıran Galatasaray hala sol bek transferi yapmalı. Hala bir stoper ihtiyacı var, hatta belki kanatta oynayacak bir isime.

     Yönetimin profesyonelliği inancı artık yavaş yavaş sarsılıyor ve gelecek pek de parlak değil. Ocak sonu transfer dönemi bitiyor ve yeni Cris transferleriyle karşılaşma ihtimalimiz de yüksek.

0 yorum:

Yorum Gönder