Pages

Subscribe:

About

Gs Blogcu

Labels

20 Ocak 2013 Pazar

Teşrif-i Sneijder

     Vleminckx yazısını yiyecek şimdi bu ama, gelen adam Sneijder olunca Vleminckx'in hatrı bir köşede durabilir sanırım.

     Galatasaray taraftarı için -belli ki yönetimi içinde- çok çok zorlu bir süreç oldu. Başlarda ihtiyatlı davrandığımı söylemiştim fakat işler zamanla daha da ciddiye binmiş yüzdeler söylenmeye başlamıştı ve bu durum herkesi iyice heveslendirmişti. Gerçekleşmemesi ihtimali birçok soruna yol açacaktı herşey bir yana başarıyla atlatılması bu açıdan iyi oldu.

     Transferin süreci önemli. Sneijder aslında gelmek istemediğini çok belli etmişti, fakat şu an mecbur kaldı. Ama bu oyuncuların profesyonelliği tartışılmaz ve yaşı 28 olduğundan herşeyini verecektir. Yönetim içinse şimdilik sorunların üstü örtüldü. Üstü örtüldü çünkü hem alternatif konusunda başarısızlardı hem de diğer bölge transferleri için. Hala diğer bölge transferleri gerekli ve şimdi geç de olsa onlara yoğunlaşma zamanı.

     Transfer süreci dışındaysa şimdilik şunları söyleyebiliriz. Bana göre Türkiye'de yapılmış en başarılı transfer Hagi idi. En kariyerlisi ise Roberto Carlos. Sneijder ise ikinci büyük atılım oldu bence. Carlos'dan faydalı çünkü yaşı henüz 28. Futbolun en verimli çağları. Avrupa'da mevkisinde en iyi oyunculardan. Sneijder'i anlatmaya gerek yok. Ara transferde Avrupa'nın en büyük işini bu yıl Galatasaray yaptı.

     Oyun açısından da artık bizi bir sistem değişikliği bekliyor. 4-1-2-1-2 gibi bir sistemle oynayabiliriz. Tabii büyük rakiplere karşı değil. Bu maçlardaysa 4-5-1 düzeninde tek forvetli sistemle oynanacaktır büyük bir ihtimalle. Alan daraltan takımlara karşı oyun açma özelliği açısından büyük katkısı olacaktır. Çünkü Selçuk tek başına bu yükü kaldıramıyor ve kanatlarda etkisiz bir takımız.

     Sneijder adına asıl verimi ise önümüzde ki sezon alacağımızı düşünüyorum. Bu açıdan bakınca önümüzdeki yaz dönemi transferleri artık daha da önemli bir hal aldı. Bakalım önümüzdeki süreç bize ne gösterecek.

0 yorum:

Yorum Gönder