Pages

Subscribe:

About

Gs Blogcu

Labels

19 Ocak 2013 Cumartesi

Liverpool:5 Norwich:0 | Umut Işığı Doğuyor

     Dün Galatasaray aldığı skorla ve aldığı skordan ziyade oynadığı oyunla çok üzmüş olsa da Liverpool bir nebze sevindirdi bugün. Evinde Norwich ile karşılaşan kırmızılar maçtan 5-0 gibi net bir skorla ayrıldılar.

     Galatasaray bu hafta ki maçında ne kadar kötü oynadıysa Liverpool bugün o kadar iyi oynadı. Uzun zamandır izlemediğimiz kadar iyi bir Liverpool vardı bugün. Bu durumun baş aktörü ''Sturridge Transferi''.

     Liverpool'un böyle oynamasının nedeni Sturridge'ın bizzat kendis değil, ''Sturridge Transferi''. Daha önce Liverpool'un Gerrard ve Suarez'den kurulu 2 kişilik bir takım olduğunu söylemiştim. Sturridge transferinin ise çok doğru bir hamle olduğunu Suarez'in kanata yakın forvette oynayacağını, Sturridge'ın ise merkez de görev yapacağını yazmıştım. Rodgers bugün aynen bu şablonla çıktı sahaya. 4-3-3 düzeninde ileride merkezde Sturridge'ı kullandı ve bu durum Suarez'i de rahatlattı.

     Rodgers Liverpool'da yeni Benitez olabilecek kapasitede bir hoca. Bu sezon takım Şampiyonlar Ligi'ne gidecek sıralamaya erişebilir hatta Avrupa Ligini bile kazanabilir fakat Rodgers'ı efsane olma yolunda ilerletecek olan Henderson ve Downing'in düzelen performansları da olabilir. Gerçekten de Rodgers'la yükselişe geçtiler. Henderson, Downing'e kıyasla daha etkili daha istekli oynadı. Özellikle Downing'den umut kesen Liverpool taraftarına yeniden Downing kazandırılırsa bu Rodgers için inanılmaz bir başarı olur.

     Daha önceki maçlarda Liverpool ite kaka ilerliyordu. Gerrard ve Suarez takımın gol yükünü sırtlamış bir halde birşeyler yapmaya çalışıyorlar, takımdan kopuk bir görüntü çiziyorlardı. Daha doğrusu takım Gerrard-Suarez ikilisinden kopuk bir görüntü içindeydi. Bugünse durum bambaşka bir hal almıştı. Liverpool Jones'dan Wisdom'a Johnson'a Henderson'dan Lucas'a Gerrard ve Sturridge'a Suarez'e kadar tam bir takımdı ve bu gerçekten ilerisi için en sevindirici olan faktör.

     Sturridge ilerinin ortasında oynamak için çok iyi bir isim. Suarez'in kalitesi ise zaten tartışılmaz. Fakat buna rağmen önemli olan iki oyuncu arasında kimyanın tutmasıydı. Bu da sağlanmış gibi görünüyor. İki oyuncu birbiryle tam bir uyum içinde oynadılar. Özellikle Suarez'in attığı golde Sturridge'ın topun üzerinden atlayarak topu Suarez'e bırakması adeta topa dokunmadan yapılmış bir asist gibiydi.

     Liverpool için haftaya çok daha önemli olacak. Şu an maç fazlasıyla da olsa Şampiyonlar Ligi hattının 6 puan gerisinde önünde ki rakipleri ise Everton, Tottenham ve Arsenal. Aralarında en ciddi rakip Arsenal ve bu hafta Chelsea ile oynayacaklar. Daha da önemlisi haftaya evlerinde Liverpool ile karşılaşacaklar. Liverpool için de işte belirleyici olacak maç bu bence. Bakalım Rodgers'ın yeni sistemi bu büyük maçta ne kadar işe yarayacak.


     Filmin son sahnesinde ise kral göründü. Geminin kaptanı son vuruşu yaptı ve harika bir gole imza attı. Gerrard çok büyük bir isim. Hem futbolcu olarak hem kişilik olarak muhteşem bir isim. Rodgers'da Sturridge geldiğinde ''Oyuncu olarak Suarez'den kişilik olarak Gerrard'dan öğreneceği çok şey var.'' demişti. Gerrard gerçekten de hayranlık duyulası bir isim. Ahir ömrümde en büyük hayallerimden biri Gerrard'ı Galatasaray formasıyla görmekti. -Ti diyorum çünkü hala oynuyor olsa da imkansızlığını biliyorum, Gerrard Liverpool'a 8 yaşında girmiş, 11 yaşında konuşulan isim olmaya başlamış bir futbolcu. Belki de bu hayalimin olmaması da daha iyidir, Gerrard Merseyside'ın çocuğu ve öyle de kalmalı belki....

0 yorum:

Yorum Gönder