Pages

Subscribe:

About

Gs Blogcu

Labels

1 Ocak 2013 Salı

Futbol ve Müzik


     


     Birçoğumuzun hayatındaki en büyük iki tutkusudur müzik ve futbol. Her ne kadar ilk bakışta birbirinden ayrı kulvarlar gibi görünselerde aslında çok iç içedirler. Tribünler birer açık hava konseridir her birimizin ayrı ayrı hem dinleyici hem sanatçı olduğu. Üstelik benim gibiler içinde güzel olan tarafı şudur ki; sesinizin güzel veya kötü olmasının hiçbir önemi yoktur. Takımların sahada yarışmaları gibi taraftarlarda aslında tribünlerde yarışırlar yaratıcı müzik ve sözleriyle.

     Bu konuda en çok ilgimi çeken eserler ise hep dünya kupalarının resmi müzikleri olmuştur. Futbol tutkusundan mıdır yoksa birçok aday arasından seçilmesinden midir bilinmez, piyasada gezen birçok şarkıyı kalitesiz bulurken dünya kupası müzikleri her zaman ilgi çeker.

     İlk defa 1962 Dünya Kupasında başlatılan bu uygulama bazı yıllar fire verse de artık gelenekselleşen bir hal aldı. Biz de sizin için geçmişten günümüze dünya kupası resmi müziklerini derledik. Şarkıların adını tıklayarak bu güzel eserlere ulaşabilirsiniz.



     Şarkıların arasında bana göre en güzelleri 98'de Ricky Martin'in La Copa De La Vida'sı ile beraber tabii ki 2010'da ki Waka Waka, siz de en beğendinizi paylaşabilirsiniz. Ayrıca her dünya kupası için resmi olmayan birçok şarkıda yazılıyor onlar arasında en iyisi ise nacizane fikrim hem sözleriyle hem de müziği ile Wawin' Flag idi...




0 yorum:

Yorum Gönder