Pages

Subscribe:

About

Gs Blogcu

Labels

18 Ocak 2013 Cuma

Bu Futbolla Son Vahim

     Kasımpaşa-Galatasaray maçıyla ilgili olarak söylenmesi gereken ilk şey maçın seyir zevkinin Türkiye liginin dahi altında olmasıydı sanırım. Tabii bunun asli nedeni Galatasaray'ın oynadığı futbol.

     Kasımpaşa maça çıkarken amaçları  Galatasaray'ın alanlarını daraltmak ve Özer, Uche, İbricic gibi oyuncularla ileride ani çıkışlar ile etkili olmaktı. Kurulabilecek en iyi strateji buydu aslında çünkü kanatlarda pek etkili bir takım değiliz. Özellikle Amrabat yokken. Kasımpaşa'nın oynama yerine oynatmama stratejisi ile Galatasaray'ın belkide bu yıl oynadığı en kötü futbol ile birleşince maç da sıkıcı hale geldi. Zaten desteklediğimiz takımlar olmasa bu ligin neyi nasıl izlenir bilmiyorum.

   
     Kasımpaşa istediği oyunu oynadı ve yenik duruma düşmüş olmasına rağmen istediğini aldı. 2 golden fazla da atabilir hatta Galatasaray karşısında unutulmayacak bir galibiyette alabilirlerdi. Ligin beklentilerin yüksek olan takımlarından biri olmalarına rağmen bekleneni verememişlerdi ama bu maç ile ikinci yarıya iyi başladılar. Fakat yinede bu maç çok kıstas olmayabilir çünkü bugün Galatasaray'ın oynadığı futbolu çoğu Anadolu takımı oynamıyor.

     Bütün taraftarlar, bütün medya, bütün yönetim Sneijder transferine yoğunlaşmışken bugün gördük ki lige verilen arada Galatasaray çok geriye gitmiş. Felipe Melo için ligin bu yarısındaki performansı belirleyici olacak, ilk yarıda ki performansıyla Galatasaray'da kalamaz. Melo'nun yaz dönemini eksiklerle ve belirsizliklerle kapatmış olması ilk yarıdaki performans düşüklüğünün nedeni diyordum. İkinci yarıda geçen sene ki performansına döner diye düşünüyordum. Fakat bugün o da pek iyi ışık vermedi. Hatta hızlı gelişen bir atakta topu ayağına dolayıp sonra topu takip etmek yerine kendisini rakibin üzerine atması Melo'dan umudumu yavaş yavaş kesmeme neden oluyor. Üstelik maçtan sonra yaptığı ''iyiydik'' açıklaması ''talihsiz bir açıklama'' mottosunun en güzel örneği olmuş.

     Bugün Galatasaray'ın neresinden tutsanız elinizde kalıyordu ayrı ayrı her birini yazmaya kalksak bu yazı bitmez sanırım. Ama kanatlarda ki etkisizlik bugün sonucu getirdi. Ortadan hücum yapamadık çünkü Melo-Selçuk uyumu hala sağlanabilmiş değil, Melo'nun düşük performansı ve Kasımpaşa'nın alan daraltmasıyla ortadan hücum imkanı kalmadı. Kanatlara yöneldik mecburen ve gördük ki Şampiyonlar Liginde Çeyrek Final'in eşiğindeki takımın oyuncuları orta açamıyorlar. Özellikle Emre Çolak artık kesin fikrim ki bu takımın oyuncusu değil maalesef. İsterdik olmasını tutmasını ama Emre Çolak ile olacak işler değil.

     Maçın bana göre en iyileri ise savunma açısından olmasa bile hücum açısından beklerdi, hem Riera hem de Sabri takıma göre ortalama üzerinde oynadılar. Bu maçın gösterdiği ve kesin olan şu ki; bu oyunla şampiyonluk hayal olur.

0 yorum:

Yorum Gönder